Safran

Bywanya

Safran

Som nevnt tidligere i artikkelen er smakstilsetninger et sentralt element i det marokkanske kjøkken. Det er hovedsakelig to typer tilsetninger som bidrar til å gi maten sitt særpreg. Lokale krydder og søtningsstoffer. Hvor det mest eksklusive er safran.

Safran er det mest kjente og eksklusive krydderet i det marokkanske kjøkken. Det mest kjente steder hvor safran kultiveres er på enden av Sirwa-fjellene. Et problem med safran er eksklusiviteten, men det er måle å få kjøpt safran for cirka 12 dollar per gram. Den er heldigvis utrolig smaksrik og et gram vil holde til omtrent tolv måltid. Men frykt ikke! Selv om den ekstreme prisen kan skremme mange fra å prøve safran finnes det det heldigvis et fullgodt alternativ som ikke vil spise opp hele matbudsjettet. Alternativet gurkemeie er en rot fra ingefærfamilien og har lignende smak samt den karakteristiske gulfargen til safran. Safran passer godt til kjøtt som lam, fjærkre eller andre typer hvitt kjøtt. Det kan også brukes som tilsetning i yoghurter, melk og pudding i tillegg til te.

Honning

Sødme er et viktig element i matlagingen for marokkanere og honning brukes mye i alle typer matretter for å gi rettene det et særegent og marokkansk preg.

About the author

wanya author